Yazarlarımızdan Gökhan Kılıç, Galatasaray camiasındaki son gelişmeleri yorumladı.

REAKSİYON

Rasim Ozan Kütahyalı: "Muslera'nın yediği gol şampiyonluk alameti" Rasim Ozan Kütahyalı: "Muslera'nın yediği gol şampiyonluk alameti"

Büyük takımlar refleksleri ile belli ederler kendilerini. Yerinde ve zamanında kıvamında hamlelerle yerlerini alırlar. Galatasaray bu konuda en net camiadır. Yine yaptı gerekeni. 15 gündür milli ara boşluğunda oluşan kaostan etkilenmeden çıktı. Okan hoca çok güzel izole etmiş takımı. Dünkü maç özelinde başlayalım biraz. Parça Parça etti rakibini. Hocanın söylemiyle 3-4-3 baskıya gitti takım ve gördük ki baskı merkezini biraz geri çekmiş hoca. Demirspor karşılaşması da 5 bitti ama son yarım saat çok pozisyon vermiştik, Okan hoca da bu yarım saatten çok memnun değilim ve sinirliyim demişti. Bir önceki yazımızda oyun için hareketten bahsetmiştik, dün oynadığımız maçta bunu net şekilde gördük. Sanchez, Jakobs, Osimhen, Sara, Torreira ve Mertens. dinamizmi nefis sağladılar dün akşam. Savunmada Kaan Abdülkerim ve Sanchez ile kalırken Jakobs'un çizgiye basarak oyunu genişlettiğini gördük sol taraftan. Sağda ise bu görev Yunus'a kaldı. O da net şekilde sağ çizgide oyunu genişleten isimlerden biriydi. Hocanın 3-4-3 baskıya gittik dediği aslında buydu. Rakip stoperlere bir fazla adamla basmak. Bunu da yapan Yunus oldu. Ve rakibin oyun kurmasını engelledik. O yüzden ne geçiş yedik, ne de atak şansı verdik. Bu oyunun uyumunun artarak devam etmesi dileğiyle.

TEMSİL KABİLİYETİ

Galatasaray yönetimine gelecek isimler  için şu 3 kritere bakılmalı bence..

1) Temsil Kabiliyeti

2) Avrupa Vizyonu

3) Tesisleşme

Galatasaray bu 3 kriter içinde yapılanacak yönetim anlayışında olmalı. Hele temsil kabiliyeti çok önemli. Galatasaray başkanı bu ülkede birçok makamdan bile daha önde gelir. Birçok bakanı kimse tanımaz ama Galatasaray başkanı sokakta yürüyemez ilgiden. Milli arada sosyal medyada yapılan ufak yangının sebebi buydu aslında. Galatasaray temsiliyeti kaybettiği an isimlerin önemi yok. Erden Timur olmuş Cenk Ergün veya bir başkası olmuş hiç önemli değil. Galatasaray oyuncu transferine gidiyorsa 3 gün orada beklemez. Bir yönetici transfer bitmeden oyuncunun ayağına gitmez. En büyük sebep bu eleştirimizin. Burası Galatasaray kimsenin nazını çekmez bu camia. 100 milyonluk oyuncu maçtan sonra benim İcardi'den öğrenecek çok şeyim var diyor. İcardi'nin Galatasaray'ı temsil ettiğinin bilincinde. Buraya kalitesiyle layık olanlar sevgi görür, ya da yaptığı yanlışlarla eleştiri görür. Bundan sonra da böyle olacak. Umuyoruz ki bundan sonra gelecek olanlar Başkan olur yönetici olur Hoca olur futbolcu olur fark etmez, temsiliyeti sağlayacak kişiler sevgiyi görecek şekilde hareket eder. Galatasaray'da kişilere değil, Armaya ve formaya bakılır. Galatasaray her anlamda reaksiyonu yerinde ve zamanında verdiği için Türkiye'nin en büyüğü. Bu gelenek böyle sürmeye devam edecek.

Yazarı Twitter'dan takip edin: Gökhan Kılıç

Editör: TE Bilişim