FUTBOL

Galatasaray Juventus'un 17'lik yıldızını gündemine aldı

Ara transfer dönemini Kaan Ayhan, Zaniolo ve Adekugbe hamleleriyle kapatan Galatasaray, gelecek sezon için transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Abone Ol

Önümüzdeki sezon 3 kulvarda mücadele edecek olan Sarı-kırmızılılar bol rotasyonlu bir kadro oluşturmak istiyor. İtalya basınında çıkan haberlere göre Galatasaray, Juventus'un 17 lik yıldızı Kenan Yııldız'ı gündemine aldı.

2 yıldır izleniyordu

Çizme basını, Galatasaray'ın Kenan Yıldız'ı yaklaşık 2 yıldır takip ettiğini Galatasaray'ın sezon sonunda hamle yapacağını aktardı.

Galatasaray'ın transferdeki avantajı

Kenan Yıldız, 18 yaşından küçük olduğu için ailesinin izniyle mevcut sözleşmesini feshedip başka bir takımla sözleşme imzalayabilir. Kenan, şu aşamada Türkiye'de forma giymeye sıcak bakmıyor ancak iyi bir proje ile ailesi ikna edilirse Galatasaray forması giymeye yanaşabilir.

Ayrıca Juventus yönetimindeki sıkıntılar ve takımın muhtemel ceza alması Kenan Yıldız'ın ailesini endişelendiriyor.

Kenan Yıldız Türkiye'de hangi takımı tutuyor?

Genç oyuncunun küçük yaşlarda Fenerbahçeli olduğu öğrenildi. Kenan'ın Fenerbahçe'nin eski kalecisi Volkan Demirel'le olan fotoğrafları bulunuyor.

Kenan Yıldız kimdir?

2005 yılında Almanya'nın Regensberg kentinde dünyaya gelen Kenan, henüz 7 yaşında Bayern Münih altyapısında futbola başladı.

Kısa sürede kendini belli etmeye başladı ve Bayern Munih'in U15 -14 takımlarında 10 numaralı formayı sırtına geçirdi.

Geçen sezon Bayern Munih'in U19 ve U17 takımlarında 15 maça çıkıp 6 gol ve 8 asist kaydetti.

Bayern Munih ile profesyonel sözleşme imzalamayacağı kesinleştikten sonra Bavyera ekibiyle yollarını ayırdı ve sezon başında Juventus'a transfer oldu. 

Şu anda Juventus U19'da 30 maçta 13 gol ve 6 asistlik performans sergiledi. Kenan, çoğunlukla ofansif orta saha - sol kanat ve santraforda forma giydi.

17 yaşında her iki ayağını da kullanabilen Kenan Yıldız'ın İtalyan ekibiyle sözleşmesi 2025'e kadar devam ediyor.

Türk Milli Takımını tercih etti

Almanya'da doğup büyümesine rağmen Türk Milli takımını tercih etti ve takımın en önemli yıldız adaylarından birisi oldu. 

{ "vars": { "account": "UA-10790637-3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }