Evren Turhan, 50 yaşındaki teknik adamın eksiklerinden bahsetti.

Tanju Çolak, Victor Osimhen ve Mauro Icardi'yi kıyasladı Tanju Çolak, Victor Osimhen ve Mauro Icardi'yi kıyasladı

"OKAN HOCA FİTİLİ YAKTI"

"Menajer Gardi, Osimhen transferi için ilk kimi aradı sizce? Tabi kii Okan Buruk’u. Düğününe giden, onula 2 yıldır samimi olan, diyaloğu olan kendis. Dursun Başkanı arayacak hali yok. Okan Hoca, Icardi de sakatlanınca fitili yaktı ve söyledi, yönetim de baktı bu transfer olursa kurtuluşumuz olur bu riske değer dedi ve oraya çıkartma yaptılar. Bu fırsatı kaçırmadılar. Dünya'nın en iyi 5 santrforundan birini Gardi ve Okan Buruk sayesinde mucizevi şekilde bitirdiler."

"BİR YERDEN PATLAR"

"Peki ya eksik bölgeler? Orta saha gelmedi, kanat gelmedi, sonuçlar kötü olursa o zaman kim gider, sizce? Yönetim gitmez hayatta. Florya ve Kemerburgaz projesi var. Gidecek belli, inşallah herşey iyi gider. Galatasaray maçlarını kazanır ama adaletin olmadığı yerde başarı zor gelir. Bir yerden patlar. Başarısızlığın cezasını kim çeker, yönetim mi, Okan Buruk mu? Hep beraber göreceğiz."

"İDARE EDEMEDİ"

"Okan Buruk’da tabii ki bu transfer dönemini iyi yönetemedi. En baştan istemediği oyuncuları söyleyecekti, masaya yumruğunu vuracaktı, yönetime kabul ettirecekti isteklerini. Sonra onları korumak zorunda kaldı ve sahaya konsantre olamadI. Hatalar yaptı, 2 yıldır bi şekilde Galatasaray’ın başarısı için idare ettiği oyuncuları idare edemedi. Kerem Aktürkoğlu hep gitmek istedi. Zaha öyle, Ziyech hep problem çıkardı, Dubois öyle, Oliviera zaten içerde takımın ahenkini bozdu. Sonuç ne? Beşiktaş faciası ve Şampiyonlar Ligi'ne gidememek artık hata yapılacak durumda kalmadı. Okan Buruk acilen takımı ve kendini toparlamalI, yönetimi toparlayamaz artık zaten onun işi değil. Kendi işine, takıma odaklanmalı. Dost acı söyler, bizim için kişiler gelip geçici, teknik adama, gelen Başkanlara saygı duyarız, her zaman destekleriz ama önemli olan asıl olan Galatasaray’dır bizim için. Hepsi gelip geçici sonuçta."

"KENDİNİ DEĞİŞTİRMESİ LAZIM"

"Son olarak şunu söyleyebilirim, Okan Buruk benim çocukluk arkadaşım. 14 yaşından beri her kulvarda Milli Takımlarda en alt kategoriden en üst kategoriye kadar beraber oynadık. Galatasaray’da beraber oynadık, kısa dönem de olsa .Yıllarca çok fazla görüşmedik ara ara ama Galatasaray’a gelince herşey farklı oldu, çok mütevazi ve bana hep kulübün kapıları sana sonsuz açık Evren dedi. Her zaman gelebilirsin dedi. Allah razı olsun ondan. Devamlı gittim konuştum 2 yıldır oturduk kimsenin bilmediği şeyleri bilsem de bir gün konuşmadım satmadım onu. Hep Galatasaray başarısı için destek oldum. Ona ne bir gün transfer sordum ne gidecekler var mı dedim sadece eksik mevkilerini söyledi, genel maçlarda neler olmalıydı, nerelerde iyi yaptık, nerelerde yanlış yaptık ve sadece Galatasaray’da neleri iyi yaparımı değerlendirdik. Onun adına, onun başarılı olacağını biliyordum. Çünkü dürüst ve işine sadık. Galatasaray’ı hepimizden çok seven ve bilen birisi sadece biraz içine kapalı, ketum ve insanlara zor güvenen birisi olabilir. Kendini değiştirmesi ve geliştirmesi lazım bazı konularda bence zaman zaman kibarca onun yüzüne ve mesajlarla söylemeye çalıştım. Her konuya, olaya biraz daha esnek yaklaşmalı Sistem, oyuncular, arkadaşları, sosyal hayat, ilişkiler, biraz empati yapmalı bence. O zaman çok daha başarılı olur. Bu başarı onun adına Galatasaray’la Avrupa'da kupa ve Avrupa'da en iyi kulüplerinde çalışma imkanı sağlar. Bazen insan kendi hatalarının yüzüne söylenmesine kızar, bozulur Bende bur dan söyleyim bana fazla kızmasın amaç Galatasaray kupalar kazansın, o da hedeflerine ulaşsın." şeklinde konuştu.

Editör: Berksan Sabancı