Ersin Düzen, UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bu cezadaki konumuyla ilgili de çarpıcı tespitler yaptı.

Fransız oyuncu Okan Buruk'u pişman ettirdi: "Keşke alsaydık" Fransız oyuncu Okan Buruk'u pişman ettirdi: "Keşke alsaydık"

"GALATASARAYLILAR SAKİN OLSUN"

"Merih'in cezasıyla ilgili UEFA'daki görevi bulunan Servet Yardımcı bir şey yapamaz. Orada işler bizim Federasyonumuzdaki gibi yürümüyor. UEFA yöneticisi kurullara karışamaz, hiçbir şekilde müdahale edemez. Galatasaraylılar ve diğer taraftarlar tepki gösterirken lütfen sakin olsun. Hepimiz böyle bir şeyi istemezdik ama maalesef lobimiz yetmedi."

MUSTAFA CENGİZ DÖNEMİNDEN ÖRNEK

"Sayın Servet Yardımcı'yı hedef alan Galatasaraylılara sesleniyorum hatırlayın, rahmetli Mustafa Cengiz döneminde UEFA'dan büyük bir cezayla karşı karşıya kaldınız. FFP sıkıntınız devam ediyordu. O zaman Servet Yardımcı ve Galatasaraylı yöneticiler büyük uğraş verdiler. Kaç kere UEFA'yla görüştüler saymadım. Hiçbir türlü ceza çıkmadı size. Bunların dışında Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'da yapıldı, 2026 Avrupa Ligi Finali ve 2027 Konferans Ligi Finaline ev sahipliği yapacağız. EURO 2032'yi İtalya ile beraber ortak düzenleyeceğiz. Hepsinde Servet Yardımcı'nın büyük emekleri var."

"MEHMET BÜYÜKEKŞİ BIRAKMALI"

"Benim şahsi düşüncem turnuvadan sonra sayın Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu görevini bırakmalı. Hiçbir hazırlık yapmadılar ve Merih'e sahip çıkamadılar. Diğer yöneticilerden de hiç ses çıkmadı. Masada güçsüz kaldık. Türk futboluna taze bir kan gerekiyor. Umarım seçimlerde bu yansımayı görürüz." ifadelerini kullandı.

Editör: Berksan Sabancı