FUTBOL

Dursun Özbek tehlikeyi açıkladı: "UEFA tepemizde"

Galatasaray Kulübü Başkan Dursun Özbek, gayrimenkul projelerinin yetki Genel Kurulunda açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Dursun Özbek'in kongrede yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle...

"ADA GALATASARAY'IN MALIDIR"

"Galatasaray Adası’nın yapımını üstlendik ve kısa sürede kullanıma açtık. Ada iki fazdan oluşuyor. Birinci kısmını hizmete açtık. Adanın, bize olmayan kısımlarını da Galatasaray’a kazandırdık. Ada, tamamen Galatasaray’ın malıdır."

"ŞAHSİ KEFALET VERDİM KREDİ ALDIK"

"Florya'nın yanındaki araziyi alırken arsayı almak için 1 milyar TL lazımdı. Galatasaray'ın borçlanma yasağı vardı. Bir saniye düşünmedim. Şahsi kefalet verdim kredi aldık. 41 dönümlük arsayı Galatasaray'a kazandırdık. Rapora göre; Florya projesinin kendi imkanlarımızla yapılması halinde edilecek kâr 434 milyon dolar."

"BANKALAR BİRLİĞİNDEN ÇIKACAĞIZ"

"Florya projesinden avans alıp hasılat paylaşımlı projeyle bankalar birliğinden çıkacağız, yıllık 35 milyon dolar faiz ödüyoruz. Tüm kulüpler bankalar birliğinden çıkmanın yollarını arıyor, görüyorsunuz. Tüm gelirlerimizin %50'sini burası alıyor. Tüm projelerimizden gelecek konsolide net nakit akışı 18,6 milyar TL. Bankalar Birliği borcu ödendikten sonra ise 16,3 milyar TL olması beklenmektedir."

"KEMERBURGAZ YAKIN ZAMANDA BİTECEK"

"Kemerburgaz'da ufak tefek eksiklerimiz var, sezonu orada açtık. Elbette söz verdiğimiz tarihlerde bitiremedik ama yakın zamanda bitecek."

"YAPAMAZSAK CEZAYA MUHATAP OLACAĞIZ"

"UEFA devamlı tepemizde! Negatif öz sermaye durumundayız şu anda. 'Bunu derhal düzelt' diyorlar. Yapamazsak bir cezaya muhatap olacağız. Bunun yolu da Florya projesindeki alacağımız avanstan geçiyor." dedi.

{ "vars": { "account": "UA-10790637-3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }