FUTBOL

Dursun Özbek iddialara cevap verdi: "3.5 milyar TL ödüyoruz"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Habertürk TV'de Mehmet Ayan ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını cevapladı.

Abone Ol

Başkan Dursun Özbek, Fenerbahçe derbisindeki hakem performansını da eleştirdi.

"ANLAŞMA ŞU AN ASKIDA"

"Bizim bütün sponsorluk anlaşmalarımızda Galatasaray değerlerine uymayan bir şey olduğu zaman tek taraflı fesih hakkımız var. Haber portalı bize sponsor olmak istedi. Toplumun, camiamaların hassasiyetini hissettik ve askıya aldık. İnceliyoruz. Galatasaray ülkesinin hassas olduğu konularda en çabuk reaksiyon gösteren kulüplerden biri. Anlaşma şu an askıda. Para almadık."

"EVDE YATARAK İZLEDİM"

"Fenerbahçe'ye karşı son dönemde kurduğumuz bir üstünlük vardı. O yüzden çok rahattım. Maçla ilgili hiçbir endişemiz yoktu. Maça da gitmedim. Evde yatarak izledim. O kadar rahattım. Fenerbahçe derbileri bizim için artık alışkanlık haline geldi. Nispeten kolay geçen derbiler."

"UYDURUK PENALTI OLMASA 5'LİK 6'LIK MAÇTI"

"Hakem tespitim doğruymuş. Eğer uyduruk penaltı olmasaydı 5'lik 6'lık maçtı. Hakemin bunu fark ettiğini düşünüyorum. Hakemin bu kararı farkın önüne geçti."

"KATİL BİRAZ GEÇ GELDİ"

"Karaborsa konusu şu an bir dedikodudur. Çünkü bir iddiada bulunuyorsanız elinizde kanıt olması gerekir. Böyle bir kanıt yok. Ben 'kanıt getirin' dedim. Kimse getirmedi. Ahmet'ten duydum. Ahmet'e soruyorlar Mehmet'ten duydum. Hasan'dan duydum. Dedikodu bu. Önemli bir rakibimiz karaborsa dedikodularının peşinde koşarak aklına gelen her yere şikayette bulunuyor. Cinayetin işlendiği yere ilk gelen katildir. Katil biraz geç geldi."

"BİR SEZONLUK GELİRİMİZ BU ZATEN"

"Öyle bir dedikodu silsilesi haline geldi ki, birileri 'Karaborsadan elde edilen parayla transfer yapıyorlar' dedi.  Böyle bir şey olabilir mi? 58M€ karaborsadan para kazanılıyor ve transfer yapılıyor diyorlar. Ya Allah aşkına ben bütün stadı bir sezonluk karaborsa yapsam senelik geliri 56-57M€ zaten. Bütün maçların bir sezonluk gelirimiz bu zaten."

"5.2 MİLYAR TL KAR AÇIKLADIK"

"Buradan sesleniyorum. Dursun Özbek ve yönetimi daha ne yapması lazım ki, eleştirilebilsin. 2 sene şampiyon olduk, 5.2 milyar TL kar açıkladık, Mağazacılıkta 3.5 milyar TL ciroya koşuyoruz., 1 milyon forma satışına koşuyoruz, Galatasaray tarihinde ilk defa Florya'nın yapılmasından sonra 14.500 m2'lik yeni bir tesis yapılıyor, Adayı tekrar Galatasaraylılara açtık. Stadın yakınındaki arsayı Galatasaray Spor Kulübü'ne kazandırdık. Mecidiyeköy'deki binasını rezidansa çevirdik. Başarılı satış dönemi. Bankalar Birliği'nden çıkmak için proje geliştirdik. İyi bir kar eden Sportif A.Ş var, açıklayacağız."

RAKİPLERE HODRİ MEYDAN

"Son iki senede Galatasaray 3.5 milyar TL vergi ödedi. Hodri meydan diyorum, diğerleri de açıklasın."

ERDEN TİMUR AÇIKLAMASI

"Erden Timur'un devam etmesi gerektiğini söyledim. İşlerinin yoğunluğu sebebiyle devam etmek istemedi. İleride mutlaka Galatasaray'ın yönetimlerinde, her türlü seviyelerinde hizmet edecektir. 500 yıllık koca çınarda mutlaka tutunacak bir dal bulunur."

CENK ERGÜN'ÜN İSTİFASI

"Cenk Ergün'ün istifa etme şeklini tasvip etmiyorum. Kırgınlık değil, kızgınlık var. Böyle istifa olmaz. Çok bunaldığı yönler var. Geldiği zaman kendisiyle konuşacağım." dedi.