Cenk Ergün, görevinden ayrılan Erden Timur'la ilgili çıkan iddialara da cevap verdi.

"BENİM NE OLDUĞUMU HERKES BİLİYOR"

"Bir süredir sizinle konuşmak gibi bir arzum vardı. Ciddi anlamda organize olduğunu düşündüğüm bir davranış tarzı var. Şahsım özelinde takımımıza yaşatılan bir yıpratma politikası. Anlamsız, gerçeklerin içermediği, amacının şahsım olmadığın düşünüyorum. Benim ne olduğumu herkes biliyor. Benim üzerimden kulübümüzü geri çekmeye yönelik hamleler var."

"AMACIMIZ YİNE ŞAMPİYONLUK"

"Şampiyon kadroyu tuttuk. Teknik heyetimizin yönetimimize sunduğu pozisyonlarda çalışmalarımızı yaptık. Amacımız yine şampiyonluk. İlerlemek istiyoruz fakat gerçek olmayan algılarla bizim geriye çekildiğimizi düşünüyorum."

"İSTİFA TEPKİLERİNDEN ETKİLENİYOR MUSUNUZ?

"Etkilenmiyor demek yalan olur. Hepimiz insanız. 1985'te ben bu camianın içerisine girdim. 2006'da kulüpte çalışmaya başladım. 20 yıldır futbol operasyonlarının içindeyim. İki yıl önce yine kampta yine söylentiler vardı. O dönem transferlerin içinde olmadığımı söyledim. Başarısız olan transferlerin benim tarafımdan yapıldığının algısı var. Koskoca Galatasaray'da ben transferi tek başıma yapabilir miyim?"

"KENDİSİNE İZİN VERDİM

Soru: "Erden Timur'un yardımcılarıyla çalışmak istemediğinize dair iddialar var, bunlar doğru mu?"

Ümit Davala: "Ben onun yerinde olsam Okan Hoca'ya sorardım..." Ümit Davala: "Ben onun yerinde olsam Okan Hoca'ya sorardım..."

Cenk Ergün: "Mesela bir algı; Ayhan Akman'a karşı ben rövanşist yaklaşmışım, o yüzden ortada yokmuş. Arkadaşlar yapmış olduğumuz tüm toplantılarda sevgili Ayhan kardeşim var. Her antrenmanda her maçımızda var. Sevgili Fatih Demireli kardeşim üzerinden akreditesi iptal edildi deniyor, Fatih kardeşim bir sağlık sıkıntısı yaşıyor. Yazılı olarak benden ricada bulundu. Kendisininde vazifeleri var bu arada, kuvvetli olduğu noktalarda kulübümüze sunması gereken ve hala hasta yerinden takip ettiği işler var. Kendisinin ricası üzerine, sağlık sıkıntısı ve ameliyatı söz konusu olması sebebiyle benden ricada bulundu ve çalışmaları evden devam ettirmek istedi. Ben de kendisine izin verdim. Böyle bir algı nasıl oluşturulabilir."

KEMERBURGAZ VE BANKALAR BİRLİĞİ HAKKINDA

"Kulübün önünde çok parlak gelecek var. Çok yakında Florya'dan Kemerburgaz'da olacağız. Çok yakında Bankalar Birliği'nden çıkacağız. Bunları konuşmamız gerekiyor."

KEREM AKTÜRKOĞLU'NUN GELECEĞİ

"Kaptanımız ve Milli Takımımızın oyuncusu Kerem Aktürkoğlu bizim değerli bir oyuncumuz. Yurt dışında kariyerine devam etme konusuna daha açık. Transferle ilgili herhangi bir noktada değiliz."

ZAHA VE KÖHN AYRILIYOR MU?

"Zaha ayrılmak istiyor, süreç devam ediyor. Derrick Köhn’e teklif oldu ama oyuncunun tercihi gitmemek oldu. Şu an itibarıyla Köhn ile ilgili gelişme yok. Önümüzde tam 1 ay var. Bu zamana kadar teklif gelir mi? Gitme isteği olabilir mi? Başka bölgelere de ek transferler yapılabilir."

SOFYAN AMRABAT İDDİALARI

Soru: "Amrabat ile ilgili, Erden bey döneminde bittiği ve Galatasaray'ın Erden Timur döneminde bitirildiği için almadığına yönelik bir algı var."

Cenk Ergün: "Bunu algı olarak ortaya koyanlardan artık şüphe etmiyorum ama buna inananların aklından şüphe edeceğim herhalde. Biz ağabeyi Nordin ile çalıştık, Sofyan'ı şahsen tanıyorum, böyle bir şey olsa, sırf böyle bir mazeretten dolayı bu transfer gerçekleşmemiş olabilir mi? Böyle bir şey olma ihtimali yok." ifadelerini kullandı

Editör: Berksan Sabancı