Bünyamin Gezer, Galatasaraylı futbolcuların da oynadığı futbola ilişkin eleştiriler yaptı.

"KALECİ YERE YATMADI"

"Türkiye'deki futbol böyledir. Skor üzerine eleştiriler yapılır. Fenerbahçe derbisini kazanan Okan Buruk göklere çıkarılır. 3-0'dan maç verdiği için eleştiri alır. Ama eleştiriler de haklı. Dünya'nın neresinde olursa olsun 3-0'dan 3-3'e gelen müsabaka sorgulanır. Özellikle ikinci yarıda ne defansta ne de ofansta hiçbir şey yapamayan Galatasaray gördük. Kasımpaşa kalecisi yere yatmadı. 60.dakikaya kadar zaten gol geliyorum demişti."

"BUNLARIN HİÇBİRİNİ GÖRMEDİK"

"Barış Alper, Kasımpaşa maçında hiçbir şey yapamadı. İkinci yarıda defansif ve ofansif anlamda katkı sağlayamadı. Biz Barış Alper'i nasıl biliyoruz? Hızlı, gidip-gelen, bekine yardım eden, forveti besleyen bir oyuncu kimliğindeydi. Bunların hiçbirini görmedik. Zaman zaman performans düşüklüğü olacak. Bu yüzden kadro genişliği önemli. Sallai transferi niye yapıldı? Bunun için yapıldı."

"MEVCUT DEFANSI AÇIK VERİYOR"

Abdülkerim Durmaz: "Galatasaray maçında hayret ettim" Abdülkerim Durmaz: "Galatasaray maçında hayret ettim"

"Galatasaray'ın ikinci yarıda yaptığı hiçbir değişiklik katkı vermedi, takımı geriye götürdü. Burada ne ortaya çıkıyor. Galatasaray'ın en kilit oyuncusu Lucas Torreira. Takımda bir denge unsuru. Zaten mevcut defansı açık veriyor, Torreira olmayınca gol yemeye müsaitler. Hem çift forvet hem de çift 8 numara tercihi yaptı Okan Hoca. Eğer iki forvet oynuyorsan orta sahanda daha defansif yönlü oyuncu oynamak zorunda. Galatasaray'ın Fatih Terim'li 4-4-2 dönemine bakın Selçuk ve Melo vardı. Melo hep kesiciydi. Selçuk da Sara'nın yaptığı işleri yapıyordu."

"RAFA SİLVA DA KÖTÜ OYNADI"

"Ben Kerem Demirbay'ı beğenenlerden birisiyim. Son maçta iyi oynamadı. Ama oyuncuları tartışırken mevkilerine göre değerlendirmek gerekiyor. Ajax karşısında Beşiktaş'ta Rafa Silva da kötü oynadı. Çünkü o da kendi bölgesinde oynamadı. Torreira'yı 10 numara veya forvet arkası oynatırsak ne yapabilir? Hiçbir şey. "

"OSİMHEN'E ŞÜPHEYLE BAKIYORDUM"

"Galatasaray Osimhen'i aldı ve Mertens'i yedek bıraktı. Bu yüzden Osimhen transferine şüpheyle bakıyordum. Tamamen oyun sistemini değiştirmek zorunda kalacak. Şu anda net bir şey görmedik. O yüzden Galatasaray'ın 4-4-2 veya 4-2-3-1 sistemini tartışacak durumda değiliz. Ama çift forvet sisteminde Osimhen rahat bir şekilde görev alabilir. Çok hızlı, orta sahaya geliyor, rakibe basıyor. Icardi de o pas bağlantılarını sağlayabiliyor. Bir de arkadan Sara gibi iki forveti de savunma arkasında topla buluşturacak, adrese teslim paslar atabilecek bir 8 numaraları var Gabriel Sara."

OKAN BURUK'UN HAKEME TEPKİSİ

"Büyük takım teknik direktörleri, hakemlere üst perdeden konuşabiliyor. Hakemlerin ne yapması lazım? Cezalandırması gerekiyor. Minimum sarı kart olmalı. Kırmızı kart gerektirmez. Küfür veya hakaretlik bir durum yok. Siz bunları cezalandırmazsanız hakemler sürekli bu tepkilere maruz kalır. Kasımpaşa'nın Galatasaray karşısındaki kazandığı penaltı kararı doğru. Buna itiraz etmeye gerek yok. Uzatma sürelerini kısarak vermek doğru karar değil. VAR incelemesi 9 dakika yapıldı. Maçın sonuna 6 dakika eklendi. 94:30'da gol oldu, 95:50'de maç başladı. 96:40 civarı da Da Costa sakatlandı, oyuncu değişti. Galatasaray'ın gol şansı varken hakem maçı bitirdi." şeklinde konuştu.

Editör: Berksan Sabancı