FUTBOL

Bülent Timurlenk'ten Okan Buruk yorumu: "Sahaya fokuslandı

Sports Digitale yorumcusu Bülent Timurlenk, Galatasaray teknik direktör Okan Buruk'un yükselen performansını değerlendirdi.

Abone Ol

Bülent Timurlenk, derbiye dair Fenerbahçe ve Galatasaray'la ilgili tespitler yaptı.

"DERS ÇIKARMIŞ GÖZÜKÜYORLAR"

"Galatasaray derbiden 4 gün önce maça çıkmıştı. Ardından Fenerbahçe maçına yönelik hiçbir demeç vermediler ve tamamen Florya'nın içerisinde bu derbiye konsantre oldular. Geçen sene evinde yenildikleri derbiden ders çıkarmış gözüküyorlar. Özellikle son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray'a rakiplerden ciddi bir bombardıman vardı. Kartlar üzerinden algı yapıldı ama Okan Buruk teknik, taktik ve motive olarak takımını çok iyi çıkardı sahaya."

"OKAN BURUK SAHAYA FOKUSLANDI"

"Okan Buruk'la ilgili yapılan 2 eleştiri vardı. Transfer konusunda yönetime karşı yumruğunu masaya vurmamasıydı. İkincisi ise Young Boys maçlarında takımın tatil havasından çıkmamasıydı. Sanırım Milli Takım arasından sonra oyuncular tamamiyle tatilden döndü ve Rizespor maçında Okan Buruk'un da tamamen sahaya fokuslandığını görmüş olduk."

YUNUS AKGÜN'E ÖVGÜLER

"Derbinin x faktörü Yunus Akgün'dü. Hücumda daha hızlı oynadı ve çok az top kaybı yaptı. Defansa da yardımlarda bulundu. Muslera 8 kurtarış yaptı ama şutlar çok fazla zorlamadı kendisini. Fenerbahçe'de bir tek Maximin Galatasaray'ın defansını zorladı."

"ARADA 9 YAŞ FARK VAR"

"Maçın 20.dakikasından itibaren Galatasaray oyunu dengeledi ve üstünlük kurdu. Maçı izleyen taraftarlar da Fenerbahçe'nin maçı kazanamayacağını anlamıştır o dakikadan sonra. Bir tek Oosterwolde ile net bir pozisyondan yararlanamadılar. Bir parantez açalım Dzeko-Maximin-Tadic üçlüsü ile Osimhen-Barış-Yunus üçlüsünün yaş ortalamasının arasında 9 yaş fark var."

JOSE MOURİNHO'YA ELEŞTİRİLER

"Mourinho'nun ayarı kaçmıştı. Yatarak Galatasaray'ı izlediğini belirtmesi, daha sezon başından itibaren 6.haftayı işaret etmesi ve basın toplantısına katılmaması her şeyi özetledi. Mourinho'nun mağlubiyetten sonra sorumluluk almasını beklerdim. Kendisi 11 yıl önce Real Madrid teknik direktörüyken Galatasaray karşısında 'Titredim' ifadelerini kullanmış. İç dünyasında Galatasaray'ı hafife alacağını düşünmüyorum."

PENALTI POZİSYONU

"Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı bana göre penaltı değildi. Eğer o penaltıysa Yunus Akgün'e yapılan hareket daha net penaltı." şeklinde konuştu.