FUTBOL

Bülent Timurlenk: "Okan Buruk beni çok yanılttı"

Sports Digitale yorumcusu Bülent Timurlenk, Galatasaray'ın son yaptığı Genel Kurulu ve Okan Buruk'un demeçleri hakkında konuştu.

Abone Ol

Bülent Timurlenk, Galatasaray yönetimine projeler konusunda da eleştiriler sarf etti.

"MİLLİ ARA OKAN BURUK'A YARAMIŞ"

"Okan Buruk'un yaptığı açıklamaları izledim. Gayet rahat ve berrak gördüm. Milli ara Okan Buruk'a yaramış. Özellikle Yunus Akgün konusunda olmayacak demiştim. Beni çok yanılttı hoca. Yunus'tan başka bir şey çıkardı. Muslera'nın ise 1 yıl daha kalmasından yanayım. Eğer yerine kaleci gelecekse de şimdiden bakılmalı."

"GÜNCEL RAKAMLAR DEĞİL"

"Galatasaray, açıkladığı rakamlara göre sportif konsolide gelir tablosunda Avrupa'nın en iyi 16.kulübü. İbrahim Hatipoğlu'nun açıkladığı o rakamlar kendi dönemine ait değil, bir önceki döneme ait. Yani güncel rakamlar değil. Siz 2 yıllık loca gelirini 1 senede alırsanız bu gelirler ortaya çıkabilir. Ben Galatasaray'ın önümüzdeki sene daha aşağıda olacağını düşünüyorum. Çünkü Şampiyonlar Ligi gelirlerinden mahrum kaldılar."

ACUN ILICALI'NIN SÖZLERİ HAKKINDA

"Bir yapı ve sistemden bahsediyorlar ama TFF ve MHK'den memnun olduklarını söylüyorlar. Bence o yapının kendisi Galatasaray. Rakibinizden daha iyi sportif başarılar kazanmak yerine inkar edip görmezden gelirseniz daha iyisini yapamazsınız. Bu işten ekmek yiyen Fenerbahçeli gazeteci ve yorumlar var. Yıllardır bu algıların peşindeler. Düşünün bir zamanlar Fenerbahçe, Galatasaray'a derbilerde üstünlük sağladığı zaman Hasan Şaş maçtan 1 gün önce uyuyamadığını söylüyordu. Şimdi kamp yapmadan elini kolunu sallaya sallaya derbiye giden Galatasaray'ı görüyoruz."

"TARAFTAR SİZİ UMURSAMIYOR"

"Genel Kurul salonunda sadece 1600 kişi vardı. İbra oylamasına 1000 kişi katıldı. Bu rakamlar ne anlama geliyor? Galatasaray kongresinin sadece yüzde 10'u kulübüne sahip çıkıyor. Süheyl Batum biliyorsunuz adaydı son seçimlerde. Kalamış'ta bir yemek organizasyonu düzenledi. O yemeğe katılanların sayısı, aldığı oy oranından fazlaydı demek ki oraya döner yemeye gelmişler. Genel Kurul'da 12 saat boyunca 50 kişi konuştu. Hepsi birbirine benzer konuşmalar yaptı. Yayını sadece 5 bin kişi izledi. Demek ki taraftar sizi umursamıyor, onların düşüncesi Antalyaspor maçında takımının alacağı netice."

"70 MİLYON DOLAR ALMANIZ GEREKECEK"

"Florya'dan gelen parayla bir fon kurulup bunun değerlendirilmesi ve altyapıya harcanması gündemdeydi. Erden Timur bu konuya destek veriyordu. Bunun dışında bazı kongre üyelerinin Florya projesine dair endişeleri var. Çünkü henüz ihalesi bile yapılmadı. Demek ki üyeler bu paranın çarçur edileceğini düşünüyor. 2017'de Riva'yı yaptıkları taktirde kulübün borçsuz olacağını söyleyen yine Dursun Özbek'ti. Sıra şimdi Florya'ya geldi. Florya projesi için kurulan komisyonun başına getirilen Adnan Polat, ihale şartnamesinin Kasım ayında olacağını söyledi. Florya'nın üzerine bir ipotek var. Bu ipoteğin kalkması için Bankalar Birliği'nde 70 milyon Dolar'ı ödemeniz gerekiyor. O zaman Florya'yı yapacak müteahhit'ten 70 milyon Dolar peşin almanız gerecek. Dursun Özbek, Kemerburgaz projesi için 'Tarih vermem, nazar değiyor' dedi bu nazarlık bir durum değil. Mecidiyeköy binası da aynı durumda. Ona da nazar değmedi herhalde. Madem 304 milyon Euro'luk gelir açıklayıp, Avrupa'nın 16.sırada olduğunu belirtiyorsanız neden bu kadar telaş ediyorsunuz anlamadım." dedi.

{ "vars": { "account": "UA-10790637-3" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }