FUTBOL

Bülent Timurlenk: "Dursun Özbek %70'le çıkacaktır"

Spor yorumcusu Bülent Timurlenk, Galatasaray yönetimiyle alakalı çıkan son iddialarla ilgili konuştu.

Abone Ol

Bülent Timurlenk, Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün'ün istifa şeklini eleştirdi.

"GEÇEN SENEKİ GİBİ DEVAM EDECEK"

"Anadolu takımları ve büyük takımlarının arasındaki farka bakınca lig geçen seneki gibi devam edecek gözüküyor. Çünkü Anadolu kulüpleri bir futbol karakteri ortaya koymuyorlar. Beşiktaş araya girmeye çalışacak. Fenerbahçe ve Galatasaray 80 üzeri puanla şampiyon olacaklar."

"NORMAL BİR ANLAŞMA DEĞİL"

"Galatasaray'ın forma sırt sponsorluğu normal bir anlaşma değil. Kıbrıs şirketlerinde o otellerde kalmış gazeteciler hemen atladılar. Bu konu Galatasaray Mali Genel Kurulu'nda gündeme gelir. Dursun Özbek de birşeyleri açıklamak zorunda olur. Her şeyi geçtim bazı durumlarda eleştiri yapanların kanallarında da illegal bahis firmalarını görmeyelim o zaman."

"DURSUN ÖZBEK ZORLAMASIYLA BIRAKTI"

"Bundan birkaç gün önce bir şey demiştim, Eğer taraftarın karşısına çıkamıyorsanız Galatasaray tesislerinden içeri girmeyin diye. Nitekim öyle oldu. Ama Cenk Ergün, Dursun Özbek zorlamasıyla görevi bıraktı. Bu çok belli oluyor. Sen Galatasaray'dan para kazanıyorsun, bunun karşılığını alıyorsun 10250 diye kongre üye numaranı belirtiyorsun. Bunu Genel Kurul'da yaparsın ama karşılıklı bir işte bunu yapıyorsun kendi döneminden mezun olanlara bir selam veriyorsun, görevinde bu hareketi yapman doğru değil. Galatasaray'ın harcadığı transfer rakamları ortada."

"KAHRAMANLIK HİKAYESİ YAZACAKLARDI"

"Roma, Zalewski için gelen 9+1 milyon Euro'luk teklifi reddetti. Bizim gazetecilerimiz de öyle bir iddialar ortaya attı ki sanki 14'den 10'a bitecek gibi kahramanlık hikayesi yazacaklardı. Belli ki birileri Zalewski'nin aklını karıştırmış. Bunda Angelino'nun payının olduğu söyleniyor. Adam kısmen haklı sen 1 yıl kiralık getirdin oynatmadın, 6 ay sonra göndermek zorunda kaldın. Çok istediğin, kapısında yattığın Hermoso gönderdiğin Angelino'nun arkasında yedek bekledi son maçta. Bu iş 1-2 gazeteci takip etmekle yürümez. Direkt dış basını ele almak lazım."

ROLLAND SALLAİ TRANSFERİ

"Son 4 sezonda en çok forma giydiği sezonu geçen sezonmuş. Kerem 40 maça çıkabiliyordu 1 sezonda. Sallai de bir sezonda 30 maça çıkabiliyor. Demek ki istikrarlı ve devamlılığı olan bir oyuncu. Yeteneği de ziyadesiyle yeterli. Son gün için gayet güzel transfer."

MOURİNHO'NUN DEMEÇLERİ

"Mourinho'yu 25 yıldır takip ediyorum ama birileri söylettiriyor ona bunları. Bu ülkeye Mancini, Del Bosque gibi hocalar geldi hepsini övdüm, Mourinho'yu yurt dışında özel seyrettim. Ama bu kadarı fazla. Mourinho bu değil. Çok ucuz polemiklere girmenin anlamı yok."

GENEL KURUL'DA NE OLACAK?

"Ekim ayındaki Mali Genel Kurul'da çok fazla söz hakkı alanlar olacaktır. Karaborsa biletleri, sponsorluklar, yönetimdeki istifalar, transferler vs vs. Ben Dursun Özbek'in Mali Genel Kurul'dan %60 veya %70'e çıkacağını düşünüyorum. Bir ibrasızlık beklemiyorum. Ama Dursun Özbek yönetimi kalıcı mı diye sorarsan o şüpheli. Yönetici Bora Bahçetepe, Ahmet Yüce Ocaklı'ya, 'Sen Beşiktaş derbisinden şu kadar bilet aldın o zaman sen de karaborsadan bilet aldın' gibi şeyler söylemiş. Türkiye'nin en başarılı iş adamlarından birine bunu söylemek enteresan. Ben Galatasaray'daki ömrünü çok uzun görmüyorum. Yönetimde ve camiada pis kokular var, bakalım Dursun Özbek bunların dağılması için neler yapacak göreceğiz. Önümüzdeki maçlardaki sonuçlar da havanın nasıl gözükeceğine yardımcı olacaktır." yorumunda bulundu.