Ali Ece, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un Sarı-kırmızılı takımda hibrit sistemi denediğini söyledi.

"BU ETKİ HALEN DEVAM EDİYOR"

Ertem Şener: "Kadıköy'de gol atarsa maskesini gösterecek" Ertem Şener: "Kadıköy'de gol atarsa maskesini gösterecek"

"Galatasaray maça çok çok iyi ve baskılı başladı. Golü de hücumdaki en etkili silahı Barış Alper'den buldu. Mertens yine anahtar pasla maçın kilidini hemen açtı. Galatasaray'da Osimhen transferinden sonra kötü atmosfer bir anda pozitife yönelmişti. Bu etki halen devam ediyor. Maç başında taraftar ve futbolcuların bütünleştiğini görüyoruz."

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ STOPERİ"

"Davinson Sanchez'in gelişinden sonra savunma-hücum geçişi Galatasaray'da başarılı olmaya başladı. Maçın tekrarını, kaydını izleyin ve Sanchez için neden Türkiye'nin en iyi stoperi dediğimi anlarsınız. Kimse Gaziantep'e laf etmesin. Ligdeki takımların yarısından fazlası böyle. Barış Alper'in hücumdaki aksiyonları dışında savunmaya yardımı da çok başarılıydı."

"BU SİSTEMİN OTURMASI 10-15 GÜNÜ BULACAK"

"Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Osimhen'in gelişinden sonra artık takımda hibret sisteme geçti ve bunu da Gaziantep karşısında denemiş oldu. Sanchez bazen 6 numara görev alıyor. Barış Alper ekstra sağ açık ve ekstra sağ bek gibi oynamayı başarıyor. Onun dışında Kaan Ayhan'ın ceza sahasında pozisyon aradığını görüyoruz. Bu hareketlilik Galatasaray'ın Şampiyonlar ligi eleme maçında en önemli eksiğiydi. Young Boys karşısında herkes langırt takımı gibi 4-4-2 dizildi ve kimse yerinden kıpırdamadı. Bu sistemin oturması 10-15 günü bulacaktır. Derbide bu hibrit sistemi mi deneyecek yoksa daha sağlamcı bir oyun mu ortaya koyacak? Bunu hep heraber göreceğiz."

"TERS SONUÇLAR ALINSAYDI..."

"Yönetimle ilgili çeşitli iddialar duyuyoruz maçtan önce sponsorluk anlaşması iptal edildi. Eğer ters sonuçlar alınsaydı Okan Buruk için 'Osimhen'e rağmen kazanmıyor' algısı oluşacaktı. Önümüzdeki lig ve Avrupa fikstürü kendisi için çok uygun. Burada takımı daha çok oturtacaktır."

MUSLERA YORUMU

"Furkan'ın Muslera'ya attığı gol kesinlikle çalışılmış gol değil. Galatasaray'ın derbiye kadarki en büyük sıkıntısı Muslera'nın formsuzluğu. Çok öndeydi ve Furkan da güzel vurdu. Young Boys maçlarında da kötüydü. Ayakla attığı paslar da bu sezon çok sıkıntılı." şeklinde konuştu.

Editör: Berksan Sabancı