FUTBOL

Ali Ece: "Okan Buruk, Fatih Terim'in yapamadığını yaptı"

Spor yorumcusu Ali Ece, Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk'un yükselen performansına övgüler sarf etti.

Abone Ol

Ali Ece, Galatasaray'ın genç oyuncusu Yunus Akgün'le ilgili de olumlu ifadeler kullandı.

"FEDAKAR OYUNCUYA İHTİYACI VARDI"

"Galatasaray'ın fedakar ve çalışkan bir oyuncuya ihtiyacı vardı. İlk şampiyonlukta Rashica bunu yaptı, geçen sene Barış Alper'de gördük. Bu sene de Yunus'da görüyoruz. Sadece hücumda değil, savunmaya yardım konusunda da başarılıydı. Derbide 90 değil, 180 dakika oynardı. Tamam Zaha ve Ziyech kaliteli oyuncular ama sana böyle çalışkan isimler de lazım."

"YÜK TAŞIR GİBİ OYNUYORDU"

"Torreira ve Sara o kadar iyi anlaşlıyorlar ki başka bir seviyeye çıktılar. Eskiden Oliveira neydi öyle ya. Sanki sırtında yük taşır gibi oynuyordu. Pas hatası yapıyordu, hiç rakibine basmıyordu koşmuyordu bile. Torreira'nın golü asla tesadüf değil. Galatasaray'ın orta sahaları kanat gibi sağa, sola açılıyordu derbide. İlk atakta Sara, Livakovic'in burnuna kadar girdi atamadı peşine gol geldi zaten. Fred ne yaptı? Hiçbir şey. Defansa yardım konusunda etkisiz kaldı."

"OSİMHEN İNANILMAZ ÜSTÜNLÜK KURDU"

"Osimhen'in son vuruşları iyi değildi ama Mertens'le çok iyi anlaştı. Takım arkadaşlarına iyi alan sağladı. Formda olan Çağlar ve Djiku'yu çok kötü gösterdi. İnanılmaz üstünlük kurdu."

BURUK - TERİM KIYASLAMASI

"Bu maçın kazanılmasında Okan Buruk'un büyük etkisi var. İddia ediyorum Mourinho Galatasaray'ı çalıştırsaydı kazanamazlardı. Jesus'u ve Mourinho'yu Kadıköy'de yendi. Daha ne yapsın? Ben Fatih Hoca'nın Fenerbahçe'ye bu kadar üstünlük kurduğu bir zamanı hatırlamıyorum. Tamam Mourinho ve Terim winner hoca ama o zaman ölene kadar takım çalıştıracaklar anlamı yok. Artık bunun bir adını koyalım. Okan Buruk, Fatih Terim'den daha uygun bir seçenek Galatasaray için. 2.5 senedir yaptıkları ortada. Bazı noktalarda Fatih Terim'in yapamadığını bile yaptı."

"CENK ERGÜN'Ü GÖNDERMEK ZORUNDA KALDI"

"Galatasaray yönetimi gelen tepkilerden çok etkilenmişti. Dursun Özbek, Cenk Ergün'ü göndermek zorunda kaldı. Bu taraftar gücüdür. Fatih Terim bile zamanında nasibini almıştı. Her na kadar otoriter bir hoca da olsa o eleştiriler bir şekilde kulağına gidiyordu. Fenerbahçe'de Ali Koç'a kimse doğru yolu göstermiyor."

SCOUT SİSTEMİ VURGUSU

"Vallahi de billahi de Fenerbahçe'de Galatasaray kadar iyi bir scout sistemi yok. Galatasaray, Championship takımından Sara'yı aldı 20 milyon Euro'ya. 10 yıl önce kimse bu ligden adam almazdı. Şimdi artık normal karşılanıyor. Eğer 1 sezon daha iyi oynarsa 20 milyon Euro'nun 10-12 milyon Euro üzerine satılabilir." ifadelerini kullandı.