FUTBOL

Adnan Polat'tan yıllar sonra gelen Arda Turan itirafı

Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Adnan Polat, Sarı-kırmızılıların eski futbolcusu Arda Turan'la ilgili konuştu.

Abone Ol

Arda Turan'ın yayınlanan belgeselinde konuşan Adnan Polat, yıllar önce Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan Arda için teklif aldığını itiraf etti.

POLAT: "5 MİLYON DOLAR TEKLİF ETMİŞTİ"

Dönemin Galatasaray Başkanı Adnan Polat, "Aziz Yıldırım bir menajer vasıtasıyıla Arda Turan'a yılda 5 milyon dolar ve 5 yıllık kontrat teklif etmişti. Arda bizden 1 milyon dolar alıyordu. Arda'nın kontratının imzasız kopyasını istedim. Rakamları boş bıraktırdım. Geldiğimde Arda kontratı imzalamıştı. Galatasaray ile yıllık 2 milyon dolara 5 yıllık kontrata imza attı."

ARDA TURAN: "BEŞİKTAŞ'A KENDİM GİTMEK İSTEMEDİM"

Arda, 2017-2018 sezonunda Beşiktaş'ın kapısından döndüğünü şu sözlerle ifade etti, "Barcelona'dan dönüşte Başakşehir'e giderken o zamanlar Fatih hoca ile bir küslüğümüz vardı, Fatih hoca da Galatasaray'daydı, Beşiktaş'a da kendim gitmek istemedim. Birçok kez konuştuk maliyetim de onlara yüksek geldi sanırım ama ben de çok hevesli değildim. Yani Galatasaray'dan başka kulüpte oynamazdım."

BARCELONA ANISI

"Süper Kupa'da Sevilla'yı yendiğimiz maçın sonunda 'maçın adamı' seçiliyordu. İsmim okunduğunda Messi'ye dönüp izin alarak gittim, ayıp olmasın diye. Tarihin en iyi oyuncusunun yanında o ödülü almak biraz hadsizlik olurdu." ifadelerini kullandı.