Abdülkerim Durmaz'ın derbi müsabakasına ilişkin öne çıkan yorumları şöyle...

Önder Özen: "Galatasaray kazanırsa, Fenerbahçe yarıştan kopar" Önder Özen: "Galatasaray kazanırsa, Fenerbahçe yarıştan kopar"

"YİNE AYNISINI DENEYECEK"

"Okan Buruk'un kafası, 2 sene önce Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup ettiği maçta kalmış. O maçta denediği taktiğin aynısını deneyecek. Hızlı çıkayım, Barış Alper'le kontra atak bulayım düşüncesine kapılacak. Buna Osimhen de destek verecek. Belki Icardi kadar çok iyi bitirici olmayabilir ama boşluğu gördüğü zaman o deparı her zaman atar. Savunma arkası koşularını gösterir."

"HER ŞEYE RAĞMEN OYNAMALI"

"Bazı yerlerde okuyorum yok Berkan, yok Sara oynamalı. Neymiş? Orta saha daha kuvvetli olacakmış. Peki Mourinho senin karşına İsmail, Amrabat ve Fred üçlüsüyle çıkarsa sen nasıl karşılık vereceksin? Bunu yapabilmek için eski Barcelona gibi tiki-taka denemen gerekiyor. Burada derbi atmoserini de düşünerek Mertens her şeye rağmen oynamalı. Hiçbir şey yapmasa faul alır, top üstünlüğünü takımına getirir. Ayağından kolay kolay top alamazsın mesela. Sara diye bir futbolcu aldılar. Kötü demiyorum ama Kerem Demirbay'ın çok üstünde de bir oyuncu değil bence."

"MAXİMİN EN ÖNEMLİ GÜÇ"

"Bence Fenerbahçe'nin derbideki en önemli gücü Maximin. Eski derbilere bakın hep Tuncay Şanlı'nın hızlı ve içe kat eden gollerini, katkılarını görürdük. Fenerbahçe'de artık böyle bir oyuncu var. Her an her şeyi yapabilecek bireysel güce sahip. Çok çabuk bekleri geçebilir. Tadic de bana göre her şeye rağmen oynamalı. Burada İrfan Can yedek kalabilir. Taktik gereği bazen böyle durumlar yaşanabilir. Formsuz El-Nesyri yerine de Dzeko başlamalı." ifadelerini kullandı. 

Editör: Berksan Sabancı