FUTBOL

Abdülkerim Durmaz: "Bu adam Galatasaray'a gelirse uçurur"

Vole spor yorumcusu Abdülkerim Durmaz, Galatasaray'ın yeni transferi Elias Jelert ve gündemdeki isimleri değerlendirdi.

Abone Ol

Abdülkerim Durmaz, Jelert'in faydalı bir transfer olacağını iddia etti.

"BAŞARILI OLUR"

"Jelert, tartışmasız bir şekilde Galatasaray'da başarılı olur. Neden Doue'de bu kadar ısrar ettiler anlamadım. Strasbourg'a gitmiş. Demek ki o kadar da abartıldığı kadar bir futbolcu değilmiş. Jelert'i izledik, gördük ne olduğunu biliyoruz. Potansiyeli çok yüksek. 21 yaşına rağmen de inanılmaz oyun görüşü ve soğukkanlılığı var."

"BİRİSİ GİDECEK"

"Galatasaray'ın kanatlarında Ziyech ve Zaha var. Sen bunları yedek bırakabilirdin geçen sene kamp yemediler ama bu sene harıl harıl çalışıyorlar ve çok formdalar nasıl yedek bırakacaksın? Diğer taraftan Barış Alper Yılmaz ve Kerem Aktürkoğlu da var. Yunus Akgün'ü saymadık bile. Birisi gidecek o zaman. Mesela Fenerbahçe'de Oğuz Aydın Maximin'in arkasında yedek bekler. Ama bu saydığım 4 isimden kim oynamazsa sorun olacak. Galatasaray'da bu sorunları Erden Timur ağabey gibi oyunculara dokunup çözüyordu. Bakalım Okan Buruk, Erden Timur'un yokluğunda neler yapacak göreceğiz."

"İKİSİ DE GALATASARAY'I TAŞIYAMAZ"

"Ne Berkan Kutlu ne de Kerem Demirbay'ın ikisi de Galatasaray'ı taşıyamaz. Bunu neden söylüyorum? Çünkü Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak isteyen bir takımda bu oyuncular oynamaz. Mesela Berkan Kutlu 4 büyük takımda ilk 11'de oynayamaz. Buna rağmen yine de Galatasaray şampiyon olabilir hiçbir transfer yapmasa bile."

"TÜRKİYE LİGİNE FAZLA, UÇURUR"

"Orta saha için Kolombiyalı Richard Rios'un adı geçiyor. Ben bu adamı Copa America'da izledim. 25 maç yenilmemişlerdi Arjantin'le oynadıkları Finale kadar. Gelirse Galatasaray'ı uçurur. Rios, Türkiye Ligi'ne fazla bir isim. Ben bunu söylüyorum ya diyecekler ki madem bu kadar iyiyse niye Galatasaray'a bırakıyorlar da Avrupa'ya gitmiyor. Her şeye bir kulp bulmaya gerek yok. Başka sıkıntıları vardır, menajeriyle anlaşırsın, oyuncu sana ısınır. Bunların hepsi farklı bir etken." şeklinde konuştu.